apkkeuringnuenen.nl

U zocht:
APKKEURING NUENEN
Home

Dit zijn onze domeinen:

apk-eindhoven
apkkeuring
apkkeuring aalst waalre
apkkeuring acht
apkkeuring afspraak
apkkeuring best
apkkeuring geldrop
apkkeuring heeze leende
apkkeuring helmond
apkkeuring mierlo
apkkeuring nuenen
apkkeuring son breugel
apkkeuring valkenswaard dommelen
apkkeuring veldhoven
apkkeuring zonder afspraak
apk eindhoven
airco eindhoven
apk aalst waalre
apk acht
apk afspraak
apk best
apk geldrop
apk heeze leende
apk mierlo
apk nuenen
apk son breugel
apk valkenswaard dommelen
apk veldhoven
apk zonder afspraak
bayeux
carwash eindhoven
apkkeuring eindhoven
apk helmond

Wij sympathiseren met >>

Terug

Nieuwsartikel Categorie: APK
APK-boete voor een voertuig dat niet van u is

apk boete

Wie zijn auto niet op tijd APK laat keuren, ontvangt van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) automatisch een beschikking (boete).
Als u echter ten onrechte een beschikking heeft ontvangen, bijvoorbeeld omdat de auto niet meer van u is, dan kunt u via de RDW de zaak laten rechtzetten.

Waarom krijg ik nu (pas) een boete?
In opdracht van het Openbaar Ministerie is de RDW dit jaar begonnen om de controle op de geldigheid van de APK naar 100 procent te verhogen. Dat betekent dat alle voertuigen met een verlopen APK automatisch een boete krijgen. Voorheen gebeurde de controle met steekproeven. Zo kon het gebeuren dat voertuigen met verlopen APK jarenlang als zodanig in het kentekenregister stonden, maar dat daarop geen actie werd ondernomen. In de tussentijd hebben deze voertuigen vaak een andere eigenaar gekregen of zijn ze gesloopt of geëxporteerd. Door de scherpere controle komen nu dus voertuigen naar boven waarvan de afhandeling in het verleden niet goed is geweest. Dit heeft tot gevolg dat het register van de RDW niet overeenkomt met de werkelijkheid.

De RDW vindt het heel vervelend dat mensen nu jaren later geconfronteerd worden met zaken uit het verleden. Daarom willen we de zaken zo soepel en snel mogelijk rechtzetten. Daarvoor hebben we de hulp van de gedupeerden nodig. Met hun informatie kan de RDW dan de huidige status van het voertuig achterhalen.

Wat is de hoogte van de boete?
Voor meer informatie over de hoogte van de boete kunt u terecht op de website van het Openbaar Ministerie. U vindt de informatie bij het onderwerp "Verkeer".

Wat moet u doen?
Als u een APK-boete heeft gekregen terwijl de auto niet meer van u is, dan kunt u contact opnemen met de RDW. U kunt het telefoonnummer op de beschikking bellen of 0900 07 39 (10 cpm). De medewerkers van de RDW geven u dan informatie over de procedure die u het beste kunt volgen. Waarschijnlijk hebben we dan toch ook nog een schriftelijke reactie van u nodig.

Schriftelijk reageren
Is de auto in uw bezit geweest, maar heeft u deze bijvoorbeeld verkocht, geëxporteerd of laten slopen? Mocht u het vrijwaringsbewijs nog hebben, dan willen we daar graag een kopie van ontvangen. Heeft u deze niet meer (wat in bepaalde gevallen begrijpelijk is), dan verzoekt de RDW u om een schriftelijke verklaring op te sturen. In die schriftelijke verklaring omschrijft u wat er bij uw weten met het voertuig gebeurd is. De verklaring stuurt u naar de RDW, t.a.v. afdeling APR, Postbus 30.000, 9640 RA Veendam. Deze schriftelijke reactie heeft de RDW nodig om officieel vast te leggen dat de auto niet meer in uw bezit is, voor het geval de auto later toch ineens op straat verschijnt.

Vermeld u in de brief dan duidelijk het ‘kenmerk administratie’ van de beschikking en /of het ‘transactienummer’. Zet ook uw handtekening en vermeld de datum waarop u de brief verstuurt. Het is verstandig om eerst naar de RDW te bellen.